Cloud Object Storage

Az Object Storage szolgáltatás egy az IaaS – Infrastructure as a Service – modellen alapuló termék, amely lehetővé teszi külön tárhely létrehozását a kívánt adatok tárolására. Ez az eszköz biztosítja az Ön számára a biztonságos, megbízható és rugalmas tárhelyet, így terjeszthető bármilyen típusú fájl ügyfeleinek. Az Object Storage rendszer az adatait több példányban, több lemezen és több szerveren tárolja a nagyobb biztonság biztosítása érdekében.

Tekintettel arra, hogy az Object Storage HTTP protokollon (web) alapul, lehetővé teszi az adataihoz való egyszerű hozzáférést bármilyen számítógépről, tabletről vagy mobilról. Ellentétben egy fizikai megoldással, az Object Storage szolgáltatás azonnali és olcsó adattárolást biztosít Önnek.

Főbb jellemzők:

  • Rugalmasság : tárhely, fájlok száma, korlátlan kérések és forgalom
  • Biztonság : öngyógyító technológia, maximális megbízhatóság
  • Pay-per-use : szolgáltatás kifizetése az erőforrások tényleges használata alapján
  • Elhelyezés : adatok archiválása a kívánt földrajzi területeken
  • Kompatibilitás : API S3 kompatibilis, maximális sokoldalúság

Költséghatékony

Fizetés az erőforrások használata alapján
Az általunk használt technológia lehetővé teszi számunkra, hogy a szolgáltatást a megfelelő áron kínáljuk: a költség csak a használt tárhelytől és a kimenő forgalomtól függ, míg a kérések és a bejövő forgalom korlátlan és ingyenes.

A szolgáltatás költsége tehát függ az erőforrások használatától és ez alapján változik. Különböző fizetési módok állnak rendelkezésre a beállításaitól függően: A pay-per-use és a Havi Csomag alapú fizetés fix havi költséggel.

Rugalmas

Korlátlan tárhely adatok archiválásához
Az Object Storage szolgáltatás követi a Cloud modellt, így a tárhely mennyisége gyakorlatilag korlátlan. Nem probléma a használat alapú díjszabás befejezése. Amennyiben egy fix tarifájú díjcsomagot választ (egy előre meghatározott tárhely korláttal), akkor változtathatja meg azt, amikor szeretné, az Ön igényei szerint, és automatikusan aktiválja a frissítéseket amikor Ön eléri a határt.

A teljesítmény javítása
A tároló szolgáltatásban alkalmazott technológia lehetővé teszi, hogy kezelje a forgalom csúcsokat (bejövő és kimenő) és kéréseket teljes biztonságban, biztosítva a folyamatosságot a teljesítményben és elkerülve a lassulást és a torlódásokat a szolgáltatásban.

A Cloud Computing és az Object Storage szolgáltatások egyesített kezelése
A platformot arra tervezték, hogy biztosítsa az összes kívánt adat tárolását a kapacitás illetve az adat típus korlátozása nélkül és ezek megszervezését, ahogyan azt Ön szeretné. Különböző Object Storage fiókokat hozhat létre a Cloud fiókján belül, így különválaszthatja a különböző adatállományokat, és ugyanarról a Control Panelről kezelheti azokat. A Cloud Computing és az Object Storage szolgáltatások ugyanazt a felületet használják és az ilyen szolgáltatások futtatásának alapja a Cloud fiókjának kredit egyenlege.

Kompatibilitás más tároló megoldásokkal
A rendszer API S3 kompatibilis, így használható az általános kliensekkel, amelyek ezt a protokollt használják, mint a CloudBerry. Továbbá az API S3 kompatibilitás azt jelenti, hogy átválthat az egyik szolgáltatóról a másikra anélkül, hogy megváltoztatná tárolója kezelő eszközeit.

Biztonság

Adatok archiválása teljes biztonságban
Az Object Storage szolgáltatás alapja egy olyan technológia, amely biztosítja a nagy tárolókapacitást, az egyszerűséget a műveletekben és az adatok teljes ellenőrzését. Az infrastruktúra egy elosztott intelligens tulajdonságú rendszerből áll, amely nem tartalmaz biztonsági réseket.

Minden adat 3 különálló tároló eszközön replikált és mind a rugalmasság mind az öngyógyító kapacitás fontos jellemzői az Object Storage rendszernek. A technológia frissítései vagy a hardver nem igényelnek semmilyen adat migrációt vagy leállást.

Az archivált adatok tulajdonának garantálása
Bármilyen adat, amely az Object Storage rendszerünkben archivált, kizárólag az Ön tulajdona. Használat, hozzáférés, megosztás, szerkesztés és átvitel más földrajzi területre, azok a műveletek, amelyek az Ön igényeitől és választásától függnek.

A földrajzi terület kiválasztása ahol elhelyezi és archiválja az adatot
A nemzetközi hálózatunk lehetővé teszi a tárhely használatát különböző Európai országokban. Ennek köszönhetően, biztosíthatja az adatokat a felhasználóinak a kívánt országban található Adatközpontból igényei szerint. Az adatok elhelyezését és archiválását a kiválasztott országban hatályos jogszabályokkal összhangban végzik. Ami az adatok átvitelét illeti, ez is az Ön választásától függ: az adatok továbbra is abban az országban maradnak, amelyben szeretné, amíg úgy nem dönt, hogy átviszi azokat.

Az Object Storage struktúra

Object Storage infrastruktúránk a legújabb megoldásokon alapul, egy tárolási környezeten belül nem strukturált adat petabyte archiválásához (1.000.000 GB). Ez olyan technológián alapul, amely garantálja a magas tárolási teljesítményt, az egyszerű működést és az adatok teljes ellenőrzését.

Az infrastruktúra egy elosztott intelligens tulajdonságú rendszerből áll, amely nem tartalmaz hibalehetőségeket (SPOF).
A rugalmasság és az öngyógyító képesség fontos jellemzői az Object Storage rendszernek. A technológia vagy a hardver frissítései nem igényelnek semmilyen adat migrációt vagy leállást. A párhuzamos architektúra biztosítja a magas teljesítményszintet a nagy forgalom és a másodpercenkénti lekérdezések számára.

A Storage struktúránk oly módon jött létre, hogy garantálja az öngyógyítást azzal, hogy az adatokat több példányban helyezi el a Szervereken.
Ha egy fájl feltöltésre került a tárhelyre, a rendszer automatikusan létrehoz két másolatot a fájlról és elmenti a másolatokat véletlenszerűen kiválasztott lemezekre különböző Szervereken, ügyelve arra, hogy 3 példányban az adatok mindig rendelkezésre álljanak a rendszerben. A tároló lemez törése vagy sérülése esetén, a rendszer automatikusan aktiválja az öngyógyító rendszert, újra készít egy példányt az elveszett adatról egy harmadik lemezen. A tárhelyre feltöltött összes fájl nem ugyanazon a lemezen kerül replikálásra, minden másolat egy másik Szerver másik lemezén készül. Ez a módja a biztonságosabb tároló hálózat létrehozásának.

Tartósság és Biztonság

Az Object Storage rendszer számos kulcsfontosságú tényezővel rendelkezik, amelyek hasznosak lehetnek a szolgáltatás minőségének javításában, az adatok tartósságában és rugalmasságában. Ezek közül néhány elengedhetetlen az igényesebb tárolási környezetekben. A replikáció az adatrugalmasság alapértelmezett mechanizmusa, ami a tárolt fájl 2 másolatának (3 példány összesen) létrehozását jelenti.

Minden konfigurációs paraméter az infrastruktúra felügyeleti csomópontjának control paneljéről vezérelt. A másolatokat a rendszer kezeli és teljesen átláthatóan: valójában megtekintheti a fájlok egy másolatát, amíg a rendszer archiválja a másik 2 példányt. Ez a 2 másolat további biztosítékot jelent a biztonság szempontjából.

A számlázási rendszerünk nem számít fel további díjakat a 2 extra másolatért.

Hozzáférés

Az adatokhoz történő hozzáférés egy front-end rétegen keresztül történik, amely HTTP/HTTPS protokollon terjeszti az adatokat.

Ami a platformon tárolt adatok hozzáférési biztonságát illeti, az elosztott tároló architektúrája lehetetlenné teszi a hozzáférést illetéktelen felhasználók számára.

Az adat biztonság tekintetében az átvitel során, a HTTPS protokoll használható a felhasználói végpont és az S3 kompatibilis nyilvános belépési pont között. A HTTP kérések integritása és hitelesítése az S3 algoritmust használja a REST interfészhez.

A hozzáférés vezérlése a rendszer által történik a back-end rétegben, amely nem kapcsolódik a nyilvános hálózathoz, a felhasználó jogosultságának és identitásának ellenőrzésével.

Egy fájl törlése a fájl térkép hash táblából való törlésével történik: így nem lesz lehetséges visszanyerni a törölt fájlt, garantálva az adatlopás megelőzését még a törlés után is.

Elhelyezés

A Cloud Object Storage rendszer megadja az ügyfeleinek a szabad választás lehetőségét, hogy hol helyezik el és archiválják adataikat.

Az Object Storage infrastruktúra az adatközpontok nemzetközi hálózatára épül, amelyek fizikailag különböző Európai országokban vannak elhelyezve. A felhasználók szabadon választhatnak adatközpontot, és így országot is, ahonnan biztosítják az adatok archiválását.

A technológiák és feltételek az Object Storage szolgáltatás biztosításához minden adatközpont és minden ország esetében azonosak, egyszerűsítve a szolgáltatás használatot és módot.
Ezzel szemben az adatok archiválása és elhelyezése az adatközpontok országaiban hatályos jogszabályokkal összhangban történik.

Az elhelyezés sok esetben alapvető fontosságú tényező, valamint elengedhetetlen a Katasztrófa Elhárítási stratégiához. Az a lehetőség, hogy replikálja az adatait különböző adatközpontokban és különböző országokban, jelentősen növeli az adatainak biztonságát, valamint lehetővé teszi, hogy bármikor elérje azokat, még csatlakozási problémák esetében is.

Az Object Storage szolgáltatást jelenleg öt adatközpontból van biztosítva: a Cseh Köztársaságban, Olaszországban, Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban.

Az adatközpont megválasztásának lehetősége teszi a Cloud Object Storage szolgáltatását egyedülállóvá és páratlanná.

Object Storage Web Kliens

Az Object Storage Web Kliens egy webes alkalmazás, amely lehetővé teszi az Object Storage szolgáltatása használatát anélkül, hogy telepítenie kellene a készülékén csatlakozási klienst. A tároló fiók használatával elérheti távoli tárhelyét egy szabványos böngésző használatával.

Az Object Storage Web Kliens ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint a legfontosabb csatlakozási kliensek az egyszerű és funkcionális interfész előnyével, egyszerűsítve a feltöltést és a fájlok megosztását az interneten.
Főbb jellemzők:

  • bucket-ek létrehozása és kezelése;
  • mappák létrehozása és kezelése;
  • fájlok feltöltése drag-and-drop kiválasztásával;
  • engedélyek kezelése (bucketek és fájlok) nyilvános/magán;
  • URL megosztás és időzített megosztás;

Control Panel

A Control Panelen keresztül lehetősége van Object Storage fiókokat létrehozni és kezelni. Meg tudja nézni bármikor a statisztikákat minden egyes fióknál a használt erőforrásokat.

Hogyan tud egyszerűen létrehozni egy Object Storage fiókot?

      Belépés
      Lépjen be a Control Panelbe a Fiók névvel és Jelszóval, amit az Aruba küldött ki és válassza ki az Object Storage szolgáltatást.
      Fiók létrehozása
      Hozzon létre egyszerűen és gyorsan egy Object Storage fiókot. Válasszon egy nevet, egy jelszót és egy Régiót.
      Díjcsomag kiválasztása
      Választani tud használat-alapú és csomag díjszabás közül, ami megfelel igényeinek.
      Naprakész statisztikák
      Az Object Storage szolgáltatásban mindig talál naprakész statisztikákat minden egyes fiók használt erőforrásairól.
      Kezelje az Object Storage fiókot
      Törölni/aktiválni tud egy Object Storage fiókot egy egyszerű kattintással!

A Cloud Object Storage népszerű felhasználási területei

Tartalom archiválása és terjesztése
Az Object Storage platformunkkal átviheti teljes tárolási infrastruktúráját a Cloud szolgáltatásunkra és könnyen archiválhatja adatait mennyiség vagy adat típus korlátozás nélkül. Így, kihasználhatja a Cloud rugalmasságának előnyét, növelheti és csökkentheti az erőforrásokat az igényei szerint, egy pay-per-use rendszer használatával. Szervereink földrajzi elhelyezésének köszönhetően, biztosíthatja az összes kívánt adatot a felhasználóinak közvetlenül a hozzájuk legközelebbi Adatközpontból, felgyorsítva a műveleteket és maximalizálva felhasználói élményt.

Adat archiválás elemzési folyamatokhoz
A Big Data (különböző természetű adatokból álló nagy adathalmazok, amelyek előírják a gyors feldolgozást valós időben) gyakorlatok változásával és a felhalmozott információ mennyiségének növekedésével, az adatok elemzése kihívássá vált és azok archiválása elengedhetetlen. Infrastruktúránknak köszönhetően, bármilyen típusú adatot tárolhat, archiválhatja majd elemezheti azt, megjelenítheti ha szükséges és törölheti ha már nincs szükség rá. A Cloud Computing szolgáltatással, a Cloud Szerverein található speciális alkalmazások használatával elvégezhetők az adatok elemzése, melyeket az Object Storage tárhelyen archiváltak.

Biztonsági mentés
Tároló rendszerünk rugalmasságának köszönhetően, az Object Storage szolgáltatás egy nagy teljesítményű platformot képvisel, ahol a kritikus adatok megfelelő áron tárolhatók és archiválhatók. Olyan biztonsági szintet biztosít, amit soha nem ér el egy átlagos technológiával kifejlesztett megoldással. A népszerű csatlakozó kliensek használatával, lehetséges az adatai automatikus mentésének ütemezése.

Katasztrófa Elhárítás
Az Object Storage rendszer által használt technológia ideális feltételeket teremt egyedi Katasztrófa Elhárítási megoldások biztosítására. Szervereink elhelyezésének köszönhetően, könnyen lemásolhatja az adatait Adatközpontunkban, Olaszországban és más Európai országokban, és mindig referenciaként használhatja csatlakozási problémák esetén, valamint ha az adatok terjesztésére van szüksége egy bizonyos helyről.

Árlista

Az Object Storage szolgáltatás nem igényel aktiválási költségeket. Választható használat alapú díjszabással és a csomag alapú díjcsomaggal és akár egy órára is használható, az ön igényei szerint.
Az ügyfelek előre fizetett kredit egyenlege egyaránt használható a Cloud Computing szolgáltatáshoz és az Object Storage szolgáltatáshoz.
Kétféle díjszabás közül lehet választani:

  • Pay-Per-Use díjszabás – használat alapú
  • Csomag díjszabás – adott mennyiségű erőforrás, fix havi költség

A díjszabás bármikor megváltoztatható.*

100

Object Storage 100

1680 HUF

havonta

  • Fix méret
  • 100 Gb tárhely
  • 1000 Gb kimenő forgalom
  • Korlátlan bejövő forgalom
  • Korlátlan számú kérések
Kérem most!

250

Object Storage 250

3780 HUF

havonta

  • Fix méret
  • 250 Gb tárhely
  • 2000 Gb kimenő forgalom
  • Korlátlan bejövő forgalom
  • Korlátlan számú kérések
Kérem most!

500

Object Storage 500

6860 HUF

havonta

  • Fix méret
  • 500 Gb tárhely
  • 5000 Gb kimenő forgalom
  • Korlátlan bejövő forgalom
  • Korlátlan számú kérések
Kérem most!

Business Storage Csomagok

A Cloud Object Storage további csomagokat kínál azoknak az ügyfeleknek, akiknek magasabb igényeik vannak és akiknek nagy mennyiségű lemezterületre van szükségük az adataikhoz.

1000

Object Storage 1000

12460 HUF

havonta

  • Fix méret
  • 1 Tb tárhely
  • 10 Tb kimenő forgalom
  • Korlátlan bejövő forgalom
  • Korlátlan számú kérések
Kérem most!

2000

Object Storage 2000

22260 HUF

havonta

  • Fix méret
  • 2 Tb tárhely
  • 20 Tb kimenő forgalom
  • Korlátlan bejövő forgalom
  • Korlátlan számú kérések
Kérem most!

5000

Object Storage 5000

53060 HUF

havonta

  • Fix méret
  • 5 Tb tárhely
  • 50 Tb kimenő forgalom
  • Korlátlan bejövő forgalom
  • Korlátlan számú kérések
Kérem most!

10000

Object Storage 10000

96460 HUF

havonta

  • Fix méret
  • 10 Tb tárhely
  • 100 Tb kimenő forgalom
  • Korlátlan bejövő forgalom
  • Korlátlan számú kérések
Kérem most!
* Mivel a Csomag esetében 30 napra előre kell fizetni, javasoljuk, hogy minden változtatást a periódus végén végezzen, így nem veszíti el az időszak végéig már kifizetett összeget.

Ez a weboldal Sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ

Az Uniós törvények értelmében tájékoztatjuk, hogy ez a weboldal úgynevezett "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, melyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás